Фенове ще помогнат на Виктория и екипа ѝ за избора на песента на България за Евровизия 2021

Музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на песента на Виктория за Ротердам. В петък беше съобщено, че една от песните от първия ѝ албум “a little dramatic” ще бъде избрана от нея и екипа ѝ, за да представи България на Евровизия 2021. Почитателите на конкурса ще могат да споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна след обявяването на последната песен от албума.

Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group споделя: “Пред екипа ни стои изключително трудната задача да изберем песента на България за Евровизия 2021. Категорично смятам, че вдигнахме много високо летвата през 2020 година с “Tears Getting Sober”, която беше фаворит за победа на букмейкърите и зрителите на конкурса. Заедно с БНТ и генералните спонсори на Евровизия България от iCard решихме, че мнението на зрителите е по-важно от всякога. Затова ще се обърнем към меломаните от цял свят, за да чуем тяхната оценка за песните и с тяхна помощ ще направим най-добрия избор.”

Предстоящият мини-албум на Виктория ще включва 5 неиздадени до този момент песни. В дните преди представянето на албума певицата ще разкрие подробности за всяка една от песните в социалните си мрежи. Първото EP на Виктория ще бъде представено през февруари в дигиталните стрийминг платформи, както и в официалния ѝ YouTube канал.

Феновете на музика ще могат да дадат своите коментари за общо 6 песни. Една от тях ще бъде “Ugly Cry”, която беше представена през ноември 2020 година. Песента зае високи позиции в едни от най-престижните музикалните класации в България и предизвика голям интерес сред международните почитали на конкурса. От февруари “Ugly Cry” ще бъде част от програмата на MTV.

Музикалното видео на “Ugly Cry”:

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчена пряко по БНТ 1 от 22 часа. Проектът „Евровизия“ се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на финтех компанията iCard.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *