Финландия 2017: Norma John и „Blackbird“

Изпълнител:
Дуетът Норма Джон (Norma John) ще представи Финландия тази година в Киев. В музикалното дуо участват Leena Tirronen (вокалист) и Lasse Piirainen (пианист). Leena е участвала във финландския  X Factor през 2010-та година, завършвайки на 3-то място. След като издава своя албум и няколко соло сингъла, тя започва да си партнира с пианиста Lasse Piirainen.

Песен:
Песента, с която Финландия ще бъде представена тази година се казва „Blackbird“ и е написана от самия дует. Финландската селекция, „Uuden Musiikin Kilpailu“ (UMK) представи общо 10 изпълнители и групи, като изпълнението на Norma John получи както най-много гласове от публиката, така и най-много точки от журито. В песента става дума за болката след раздяла и начина, по който се чувствате, когато всичко, което правите и виждате, ви напомня за миналото.

Интересно:
В интревю Norma John казват „Ние направихме „Blackbird“ както винаги пишем песните си. Просто седнахме заедно и започнахме да пишем това, което ни се хареса на момента.“. Също така споделят, че според тях една от най-добрите песни, явявали се на Евровизия до момента, е песента „Euphoria“, с която Лорийн спечели конкурса през 2012-та година.

Финландия на Евровизия:
Страната до момента е взимала 50 участвия в конкурса, като се е класирала на финал 44 пъти. Най-добрата позиция, която Финландия е заемала е 1-во пясто (през 2006-та година), но за сметка на това е заемала последно място 10 пъти.

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Финландия тази година:

Валентин Дурчев: Финландия е моят фаворит тази година! Личи си, че са вложени много усилия и чувства. Гласът на Леена пасва много добре на песента, а пиано солото е много добра идея. Вероятно няма да се класира на финал, тъй като не е сред фаворитите на публиката, но емоцията, която ми предава всеки път, когато я слушам, ме кара да я харесвам все повече!

Цвета Чавдарова: Тази песен не беше моят фаворит от финландската селекция и бях леко изненада от избора на страната. Въпреки всичко обаче, те не сгрешиха. Песента попада сред по-добрите балади и е достатъчно емоционална. Не е сигурен финалист, но може да бъде представена достойно с добро живо изпълнение и интересна сценична концепция.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *