Франция: Destination Eurovision 2019 (Анкета)

В тазгодишната селекция на Франция, Destination Eurovision, участие ще вземат 18 песни. Те са разпределени в два полуфинала, всеки от които включва 9 изпълнители (или групи), като на финал ще преминат общо 8 (по четири от полуфинал). Гласуването ще бъде на същия принцип като миналата година – 50% от точките ще зависят от гласовете на френската публика, 50% от интернационално жури.

Също така ще видим и тричленно френско жури, което този път обаче няма да дава точки, а само ще споделя какво мисли за всяко от изпълненията. То ще се състои от VITAA (певица, взела участие в миналогодишното издание, но като текстописец), André Manoukian (джаз певец и коментатор на Евровизия 2018), Christophe Willem (певец, жури в селекцията за втора поредна година). Първият полуфинал ще се проведе на 12.01.2019, вторият на 19.01.2019, а финалът – на 26.01.2019.

Първи полуфинал:

 

Втори полуфинал:

 

Гласувайте за своите фаворити (максимум трима) тук:

От 2010 година насам страната успява да се класира в челната десетка само веднъж (през 2016 година с Amir и песента му „J’ai cherché“, които се класират на почетното шесто място), но има ли шанс страната да докаже на какво е способна, а защо не и да спечели конкурса за шести път?

Гледайте Destination Eurovision на живо тук или на тяхната фейсбук страница от 22:00 часа (българско време)!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *