Габриела Йорданова за България на Детската Евровизия 2015!

gabriela w

Габриела Йорданова от Русе е българският представител на 13-тото издание на конкурса Детска Евровизия, който ще се проведе на 21 ноември в “Арена Армеец” и БНТ ще излъчи на живо. 12-годишната изпълнителка впечатли зрителите и журито с изпълнението си на “Осъдени души” и оглави класацията в оспорвания финал, в който взеха участие 12 изпълнители.

На второ място в надпреварата остана Иван Стоянов от Бургас. Той получи максимален вот от журито, но остана четвърти във вота на зрителите. Иван получи равни точки с Габриела в крайното класиране, но изпълнителката имаше по-висок вот от зрителите, които я бяха класирали на второ място, и това натежа за победата ѝ. Топ 5 допълват още Радко Петков от Троян, който завърши на трето място, Гергана Тодорова от Стара Загора, която стана четвърта и Симона Иванова, която зрителите и журито класира на пето място.

Габриела е само на 12 но има многобройни участия в музикални конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан. Сред най-големите ѝ постиженията са голямата награда на “Italia Music Festival” и гран при от румънския конкурс “Stars of songs 2015” и “Музикален трофей 2015”. Талантливата изпълнителка има втора награда и от международен фестивал “Нова музика”. Участвала е в шоуто на Нова Телевизия “Големите надежди”.

Габриела е участвала и в множество концерти. Сред тях е младежкия формат на международния фестивал “Мартенски музикални дни” в Русе. Включва се и в инициатива на ЮНЕСКО “Балканските мостове говорят”, по покана на Ирина Бокова.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *