Начало > headlines > Германия избра Jamie-Lee Kriewitz за Евровизия 2016

Германия избра Jamie-Lee Kriewitz за Евровизия 2016

Тази вечер на живо от Кьолн се излъчи финалът на немската селекция за Евровизия 2016. Jamie-Lee Kriewitz успя да спечели публиката с песента си „Ghost“ и получи билет за финала на песенния конкурс, който ще се проведе на 14 май тази година.

Победителката беше избрана изцяло чрез зрителски вот, без жури. Вотът беше разделен на две части – след изпълненията на всички претенденти и гласуването на немската аудитория, тримата изпълнители, с най-висок бал точки излязоха по още веднъж на сцената и изпълниха песните си отново в така наречения Супер финал. Безапелационно Jamie-Lee бе посочена за фаворита на германската публика и спечели правото да представи страната си в Стокхолм.

Германия е участвала 59 пъти в Евровизия, като от 2004 е една от страните членки на „Голямата четворка“ и заедно с Великобритания, Испания и Франция получават правото на директно класиране на финала, без да са участвали в полуфиналите. През 2011 групата се „преименува“ на „Голямата петица“, след като Италия се присъединява към най-големите спонсори за EBU. Германия е печелела Евровизия през 1882 и 2010, съответно с Никол и Лена.

Ето и песента, на която Германия ще стиска палци на финала през май:

One thought on “Германия избра Jamie-Lee Kriewitz за Евровизия 2016

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.