Германия: Jendrik Sigwart и песента I don’t feel hate на Евровизия 2021

Преди броени минути Германия официално представи песента, с която ще участва в конкурса тази година. Jendrik бе избран чрез вътрешна селекция, а песента, която ще изпълни през май месец в Ротердам се казва I don’t feel hate. Можете да чуете песента тук:

Миналогодишният представител на страната Бен Долич не беше преизбран като участник за 2021 година, но беше поканен да участва в селекцията за песен. През август той присъства на лагер за писане на песни за Евровизия, заедно с Борислав Миланов, който е и композитор на песента „Violent thing“, с която Бен щеше да представи Германия през 2020 година. През ноември обаче той обяви, че се отказва от участието си в селекцията.

Немската телевизия NDR и тази година се довери на вътрешна селекция. Участие в селекцията взеха около 300 песни, като всички кандидатури бяха оценени от експертно жури, съставено както от меломани и фенове, така и от вътрешно жури, включващо музикални професионалисти. В многоетапен процес журито оцени както песните, така и самите изпълнители. Музикалното жури е подбрано така, че да отразява музикалните вкусове на зрителите в цяла Европа.

През тази година се въведе и допълнителен кръг в селекцията. Всеки артист трябваше да покаже какво ще прави на сцената в Ротердам. До тази стъпка се стига, за да може журито да има в предвид кой има най-добри творчески идеи за сцената и кой е най-харизматичен. Jendrik явно е достатъчно автентичен и харизматичен, тъй като успява да преодолее огромната конкуренция и да спечели двете независими журита – фенове и професионалисти.

 

Снимки: интернет

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *