Начало > Гърция > Гърция 2017: Demy и „This Is Love“

Гърция 2017: Demy и „This Is Love“

Изпълнител:
Demy (Димитра Пападея) е тазгодишният представител на Гърция. Тя е на 25 години и е родена в Атина.Въпреки че сега учи в юридическия факултет, любовта й към музиката се проявява много рано. Когато е на 5 тя започва да свири на пиано, а сега тя взима и уроци по пеене. През 2011 прави успешен дебют с песента „Μια Ζωγραφιά“, която изпълнява в дует с Midenistis.

Песен:
В Гърция се проведе национален финал, на който се определи коя песен ще изпълни Demy в Украйна. Победител стана песента “This is love”, която се съревноваваше с още две песни – “When the morning comes around” и “Angels”. Композитор е Dimitris Kontopoulos, а текстописците са Romy Papadea и John Ballard.

Интересно:
През изминалата 2016г. Demy и Поли Генова записаха дуетна версия на If love was a crime – на английски, български и гръцки език, а по късно през годината излезе и самостоятелната версия на гръцки език.

Гърция на Евровизия:
Страната е участвала 36 пъти в конкурса. За пръв път участва през 1974 година. Най-доброто представяне на Гърция е през 2005 година, когато Елена Папаризу печели с песента “My number one”.

Мнения на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Валентин Дурчев:

Гърция тази година влиза в моето топ 20, а това са песните, които много харесвам. Много позитивна и ритмична песен. Не е сред сигурните финалисти, но според мен ще успее да се класира за финал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.