Грузия: Тамар Едилашвили на Детската Евровизия 2018

 

Дни след финала на Евровизия 2018 в Лисабон новините не спират да летят. Част от тях за изданието през 2019, а друга, немалка част, са за предстоящата шестнадесета Детска Евровизия.

Вече е ясен и първият участник за шоуто в Минск. Това е Тамар Едилашвили от Грузия. Тя е на 12 години, но вече е известна в родината си с участието си в X Factor Грузия, където е и един от най-младите състезатели. Интересен факт е, че тогава е участвал и миналогодишният представител на Грузия – Григол.

Миналата година от грузинската национална телевизия обявиха, че ще използват ново предаване за избор на представител на Детската Евровизия 2018, а именно шоуто Ranina. Записването за участие започна през месец октомври 2017, а от началото на тази година в 15 шоута младите таланти премериха сили един срещу друг, изпълнявайки кавъри на известни песни.

Песента, с която Тамар ще излезе на сцената в Минск през ноември ще бъде издадена на по-късен етап от годината, а това, което се знае за сега е, че автор ще бъде Гига Кукхианидзе, който стои зад най-успешните грузински песни в конкурса.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *