Грузия 2017: Tamara Gachechiladze и “Keep The Faith”

 

Tamara Gachechiladze, която е известна още с псевдонима си Tako, спечели грузинския национален финал през януари тази година. Тя ще представи Грузия в Евровизия 2017 с песента “Keep The Faith”.

Тамара е вземала участие в множество национални и международни фестивали. През 2009 година е избрана да представя Грузия на Евровизия като член от проекта Stephane and 3G. По-късно обаче Грузия изтегля участието си от конкурса. През 2015 година печели грузинската версия на шоуто „Като две капки вода“, а от 1997 година насам работи като солист в концертния оркестър на Тбилиси.

Композитор на песента е известният в Грузия поп изпълнител Anri Jokhadze. През 2012 година представя родината си на Евровизия в Баку с песента „I’m A Joker“. Тамара споделя, че най-важният аспект от нейната песента е самото й послание: „Исках да кажа на целия сват, че колкото и да са трудни ситуациите в живота ни, трябва да имаш вяра, да вярваш в себе си и никога да не се отказваш.“

Грузия дебютира на Евровизия през 2007 година, като най-доброто им постижение е 9-то място във финала през 2010 и 2011 година. Миналата година страната завърши на 20-то място на финала в Стокхолм с Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz и песента “Midnight Gold“.

 

Мнения на екипа на Eurovision Bulgaria:

  • Йордан Григоров:

Тамара има много добри гласови възможности. Посланието на песента също е силно. Ако и заснемането на сцената е добро, има всички шансове да докосне журито и зрителите и да се класира на финал.

  • Цвета Чавдарова:

За втора поредна година не ми допада изборът на Грузия. Въпреки че Тамара е силен вокалист и има предпоставки за силно изпълнение на живо, не смятам, че тази песен е достатъчно силна, за да бъде сред финалистите. Това, че Тако ще пее под номер 2 в първия полуфинал също може да изиграе лоша шега. Не мога да оценя посланието, а мелодията е леко агресивна и неприятна.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *