Начало > Евровизия 2017 Участници > Исландия 2017: Svala и „Paper“

Исландия 2017: Svala и „Paper“

Изпълнител:
Певицата, която ще представи Исландия на Евровизия тази година, се казва Svala Björgvinsdóttir. Тя е на 40 години и родена е в Рейкявик, Исландия. Свала, освен певица, е и текстописец, а също така е изучавала балет 7 години. Нейната кариера включва участия в няколко банди, много сингъли, 2 самостоятелни албума (един златен и един платинен), както и създаването на модна линия. Свала е един от менторите в „The Voice Iceland“.

Песен:
„Paper“ е името на песента, с която Исландия ще бъде представена в Киев. В „Söngvakeppnin 2017“, исландската селекция, участваха 12 песни, като „Paper“ спечели не само най-много точки от журито, а и най-висок зрителски вот. В песента става дума за това, че човек не трябва да се отказва, и че не бива да отстъпва на страховете си, а думата „Paper“ е метафора за нечий живот или душа.

Интересно:
Свала е дъщеря на поп певеца Björgvin Halldórsson, който представи Исландия на Евровизия през 1995-та година.
В интервю певицата споделя, че обича научнофантастични книги и филми, котки, поезия, индийска и италианска кухня. На въпроса коя е нейната любима песен от Евровизия, Свала отговаря, че това е „Euphoria“, тъй като притежава всички необходими елементи за перфектната поп песен.

Исландия на Евровизия:
Страната има 29 участия на конкурса, като е била на финал 24 пъти. Исландия е заемала 2-ро място 2 пъти, като това е нейното най-добро постижение, също така, страната е била на последно място 2 пъти.

Ето и мнението на част от екипа на Еurovision-Bulgaria.com за Исландия тази година:

Валентин Дурчев: Един от фаворитите ми тази година е Исландия. Много добра песен и страхотна певица с присъствие на сцената и силен глас. Макар за мен песента да заслужава място в топ 10, дори не мисля, че ще успее да се класира за финал, но се надявам Свала да грабне публиката и те да я подкрепят.

Яни Алексиев: Гледах селекцията на Исландия и Свала със сигурност беше моят фаворит. Песента е много силна, английската версия е добра, но на мен повече ми харесва версията на исландски език. Има много силни части и смятам, че Свала ще се представи добре в Киев и ще се класира за финал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.