Начало > 2015 > Il Volo с „Grande amore“ за Италия на Евровизия 2015

Il Volo с „Grande amore“ за Италия на Евровизия 2015

IlVoloBuonNatale_lead_t614
Италианското оперно трио Il Volo спечели финала на 65-ото издание на легендарния фестивал Санремо и по всяка вероятно ще представи страната на Евровизия 2015 във Виена. Песента им „Grande Amore“ (Голямата любов) триумфира в последната конкурнса вечер на най-стария музикален фестивал в Европа като спечели 39% от подкрепата на зрителите и професионалните журита.

На второ място остана ветеранът от конкурса Нек с песента му „Fatti avanti amore„, а трета остана популярната поп изпълнителка Малика Ян с композицията „Adesso e qui„.

Пълните резултати на песните, които завършиха на първите три места:

  • Il VoloGrande amore (39%)
  • NekFatti avanti amore (35%)
  • Malika Ayane – Adesso e qui (Nostalgico presente) (26%)

Италианската телевизия RAI ще предложи на триото да представи Италия на Евровизия 2015 във Виена. След победата им Италия оглави залаганията за победител на конкурса, който ще се проведе на 19-ти, 21-ви и 23-ти май.

Il Volo (Борбата) са едни от най-популярните млади изпълнители в Италия. Музилалното трио се състои от баритона Джанлука Джинобле, роден ня 11 февруари 1995 година, тенора Иняцио Боскето, роден на 4 октомври 1994 година и тенора Пиеро Бароне, роден на 24 юни 1993 година. Тяхната кариера започва след появата им в италианското телевизионно шоу за млади таланти „Ti lascio una canzone“ през 2009 година. Всеки от тях се явява самостоятелно и победител става Джанлука Джинобле с песента на Андреа Бочели „Il mare calmo della sera“. През 2010 излиза първият им албум с едноименното заглавие Il Volo. През 2012 и 2013 издават албумите „We Are Love“ и „Más Que Amor“. Il Volo са едни от най-награждаваните млади изпълнители в Италия. Изнасяли са концерти в Европа, САЩ, Канада и Южна Америка и са пели на една сцена с Барбара Стрейзанд и Андреа Бочели.

Водещи на тазгодишното издание на Санремо бяха Карло Конти, миналогодишната победителка Ариса и миналогодишната представителка на Италия на Евровизия Емма.

Официалното видео на песента победител:


КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.