Русия: Интервю с Юлия Самойлова (Видео послание)

Вижте, какво ни сподели Юлия Самойлова от Русия, която на 10 май ще представи страната си във втория полуфинал на Евровизия 2018 с песента „I Won’t Break“!

English version.

Коя е Юлия Самойлова, сподели ни малко повече за себе си.

Аз съм руска певица, авторка на песни и музикален композитор. Родена съм в индустриалния град Ухта в северна Русия. Ветеран съм в музикалните състезания – участвам в тях още от малка и дори съм печелила някой от тях. Завърших на второ място в руската версия на музикалното шоу „The X Factor”. Взех участие и в откриващата церемония на зимните Параолимпийски игри в Сочи 2014 година. Също така съм и в инвалидна количка от малка поради рядко физическо усложнение. Мисля, че всичко това ме описва на кратко.

Разкажи ни за твоята песен, какво е посланието зад нея?

Става въпрос за вътрешната сила, която човек може и трябва да намери в себе си, когато животът му е особено труден или той е на ръба на отчаянието. Това е посланието. Винаги слушайте вашето сърце. То никога няма да ви подведе, продължавайте напред и никога не се отказвайте.

Миналата година ти не можа да вземеш участие в конкурса. Мислиш ли, че това е било по-добре са се случи и чувстваш ли се сега по-подготвена и по- уверена в себе си?

Миналата пролет се молех до последната минута всичко да бъде наред и да участвам в конкурса. И да, аз се разстроих, когато всичко беше отменено, но много скоро бях „бомбардирана” с много различни предложения за моята кариера, затова почти нямах време да се самосъжалявам. Да – този път се чувствам по-уверена и поне знам, че нищо няма да ме спре.

‘Flame Is Burning’ или ‘I Won’t Break’? Коя от двете песни е твой личен фаворит?

Харесвам повече I Won’t Break’, защото е за моя живот и за мен самата. Тази песен ми пасва повече и я чувствам по добре до себе си. Това е една от песните, които без съмнение бих включила в списъка си с фаворити.

Каква е разликата между тези две песни?

„The Flame Is Burning“ е романтична и нежна балада, докато „I Won’t Break“ е по-силна и мощна песен.

Какви са твоите очаквания от Португалия и Лисабон?

Очаквам с нетърпение да вкуся от фантастичната атмосфера на конкурса, да го почувствам и да стана част от него. Никога преди не съм виждала океан и никога не съм била в Португалия, нямам търпение да направя и двете неща!

Фен ли си на Евровизия? Имаш ли някои любили песни и изпълнители от конкурса?

Да, аз съм фен на Евровизия още от малка и моят all-time фаворит е песента „Молитва” на Мария Шерифович от Сърбия.

Какво мислиш за песните на другите страни и чула ли си някой от тях?

Имах шанса да слушам почти всички песни до сега. Харесват ми песните на Белгия, Израел, България и още много други. Знам също, че песента на Израел има милиони гледания в YouTube, а българската песен е една от фаворитите. Taка, че успех, приятели!

Би ли искала да кажеш нещо на всеки, който се е вдъхновил от твоята песен?

Гласувайте за мен, гласувайте за Русия, слушайте сърцето си, тъй като то е единственият път към щастието. И не забравяйте – можете да се наведете, но не е нужно да се пречупвате!

Може да чуете „I Won’t Break“ тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *