Малта: Интервю с Кристабел

Кристабел ще представи Малта на Евровизия 2018 с песента „Taboo“. Нейната история е силна и истинска. За изпълнителката няма тема табу и тя смята, че всеки заслужава да бъде чут и приет от останалите. Тя разказа още за себе си, „Taboo“ и подготовката за конкурса.

English version.

Какво означава за теб да представиш Малта на Евровизия?

Едновременно е плашещо и вълнуващо! За мен е голяма чест да представям страната си и работя колкото се може по-усилено, за да съм сигурна, че ще направя Малта и малтийския народ горди.

Какво е посланието на песента ти?

Става въпрос за необходимостта от разрушаване на табутата относно психическото здраве. Чувствам, че твърде много хора страдат мълчаливо и посланието на песента е, че не трябва да бъде така. По-важното е, че е от жизненоважно значение да работим усилено, за да гарантираме, че онези, които търсят помощ, се чувстват достатъчно добре, за да го направят, без да се чувстват съдени.

Защо избра да пееш на тази тема?

„Taboo“ е много лична песен за мен. Когато почувствах емоционално и психическо неразположение, исках да кажа на близките ми как се чувствам, но не бях съвсем уверена за това. Така че, по някакъв начин, реших да пея, защото чувствах, че е важно да се говори за това.

Има ли нещо, което е табу за теб?

Вярвам, че всичко трябва да бъде обсъждано!

Клипът на песента е много интересен. Може ли да ни разкажеш повече за него?

Радвам се, че ви харесва! Върху него работеше страхотен екип и бях доволна от резултата. Усещам, че пост-апокалиптичният свят във видеото представя добре това, което представлява да не се чувстваш емоционално или умствено добре и да не можеш да говориш за него.

И преди си участвала MESC? По какъв начин „Taboo“ е по-различна от останалите ти песни? Какво я направи толкова успешна?

Всяка година има много талантливи певци и песни в Малта, така че, когато чувствах, че имам особено силна песен тази година, не приех нищо за даденост. Въпреки това, мисля, че една година почивка междувременно ми помогна да се преориентирам и донесох, всичко, което научих, на сцената.

Много хора харесват представянето ти в селекцията. Ще го пазиш ли или ще ни изненадаш с нещо още по-добро?

Целта е да го направим още по-добро, разбира се! Ще ви уверя, че работя с фантастичен креативен отбор и ще имаме няколко изненади!

Ще те видим ли на промо турне този месец?

Обединеното кралство, Нидерландия, Русия и Словения определено са в списъка и може би има и още няколко… Трябва да призная, че съм много развълнувана да популяризирам „Табу“ в международен мащаб, както и да се срещна с всички прекрасни хора във всяка от тези дестинации.

Имаш ли любими песни от Евровизия? А от Малта?

Имам две любими за всички времена: „Euphoria“ на Лорийн, която спечели през 2012 г., и „1944“ песента победител от 2016 г. от Украйна. Що се отнася до Малта, мисля, че едно от най-добрите ни участия някога е „Tomorrow“ на Джанлука Безина.

Имаш опит като водеща. Мислиш ли, че това ще ти помогне?

Е, надявам се! Не че някога не съм била срамежлива пред камера, но 200 милиона души са нещо голямо!

Може да чуете „Taboo“ тук:

3 Comments

 1. Марти says:

  Здравей аз съм Марти и съм ти много голям фен. Песента много ми харесва. Малта ми е от най любимата държава на света. Искаш ли да бъдем приятели?

  От Марти
  от България.

  1. Анонимен says:

   за Кристабел

 2. Анонимен says:

  за Кристабел

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *