Хърватия: Интервю с FRANKA (Видео послание)

FRANKA е тазгодишният представител на Хърватия в конкурса Евровизия. Тя е млада, талантлива и crazy! Разберете повече за нея и нейната песен в нашето интервю.

English version.

Какво е чувството да представиш Хърватия на Евровизия 2018?

Не бих могла да бъда по-щастлива и по-горда. Това е една сбъдната мечта!

И преди си опитвала да стигнеш до Евровизия. Какво научи от това? Винаги ли си искала да участваш в конкурса?

Няма как да научиш нещо, без да опитваш, затова и не съжалявам за нищо. Исках да участвам и за мен е голямо удоволствие. Даже бих повторила!

Разкажи ни повече за “Crazy”. Какво искаш да кажеш с песента си?

Всички знаем какво е да се влюбиш от пръв поглед. Това различно, непринудено чувство, което превзема цялото тяло на човек. Всеки поне веднъж е бил лудо влюбен, било то и само в мислите си. Няма думи, можещи да обяснят любовта- тя е една красива загадка.

Хубаво ли е да си “Crazy” в любовта? При теб как е в момента?

За мен по-хубавото е да бъдеш именно така, “Crazy”, извън баланса и нормалното. Старая се да се да поддържам това чувство всеки ден.

Защо реши да пееш на английски, вместо на хърватски?

Така ми се стори по-естествено, когато чух песента.

Защо избра точно “Crazy”?

Решихме, че е правилният избор. Имахме 3 други песни като варианти, но в край на сметка се спряхме на “Crazy”. Песента е силна, дръзка и различна и затова мисля, че е добро решение. Според мен понякога е хубаво да поемаш риск. Надявам се хората да го оценят.

Видеото към песента е страхотно. Ще видим ли нещо подобно на сцената в Лисабон?

Благодаря ви! Колкото до сценичното представяне, ще наблегнем на атмосферата, изпълнението и емоциите. Ще го задържим магическо! Дано и вие усетите магията!

Пееш от много малка. Кой те вдъхнови и как реши да станеш певица?

Да, започнах да пея, когато бях едва на 3 години. Разбира се, семейството ми винаги е било най-голямата ми опора. Трябва да призная, че вероятно нямаше да съм тук сега без покойния ми баща, който ме отгледа с музиката и вярваше най-много в мен. Евровизия беше едно от най-големите желания както на него, така и на мен.

Един от съдиите в предаването, от което започва кариерата ти, е Жак Худек, миналогодишният представител на Хърватия. Той даде ли ти някакви съвети за участието ти в конкурса?

Не е ли и това малко ‘”Crazy”? Обичам Жак и той се справи страхотно в Киев. Обади ми се и поговорихме доста. Основният му съвет беше да остана концентрирана през цялото време, защото Евровизия е като увеселително влакче- движиш се нагоре и надолу,можеш да кривнеш във всяка посока…

Имаш ли любими песни от Евровизия от твоята страна или като цяло?

Обожавам “Euphoria”, защото според мен тази песен преобърна представите за Евровизия. От Хърватия обичам “Don’t Ever Cry” на Putokazi.

Може да чуете „Crazy“ тук:

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *