Белгия: Интервю със SENNEK (Видео послание)

Laura Groeseneken, по-известна като SENNEK, ще представи родната си Белгия на Евровизия 2018. Тя е изпълнител, текстописец, музикален учител и свири на клавир. „A Matter of Time“ е песента, която ще чуем в Лисабон, а тя вече е обожавана от феновете на конкурса. Какво сподели изпълнителката може да видите в интервюто ни с нея.

English version.

Как се чувстваш като представител на Белгия на Евровизия 2018?

Много е вълнуващо. Благодарна съм за тази възможност и се надявам Белгия да се гордее с мен. Репетирам и се подготвям усилено. Много е приятно, че усещам подкрепата на всички.

Разкажи ни повече за песента ти.

Песента ми се казва “A Matter of Time” (Въпрос на време) и я написах заедно с Alex Callier от белгийската група Hooverphonic и френския продуцент Maxime Tribeche. “A Matter of Time” е за способността да виждаме красотата в нещата, които си отиват. За напрежението да гледаш как нещо безценно се изплъзва от теб, а същевременно да откриеш красивото в това.

Как ти хрумна идеята за нея?

Вдъхновението ми за песента всъщност е една доста забавна история: Бях с Alex Callier в студиото и той тъкмо ми беше направил чай. Но докато го сипваше, елегантният стъклен чайник се счупи. Това беше специален момент. На следващия ден измислихме първите думи на песента: “Sometimes it feels like it’s meant to be broken”. Затова включихме и чайника в клипа. Видях красотата на тази счупена вещ.

Кои изпълнители те вдъхновиха за нея?

Обичам Zero 7, Massive Attack, Goldfrapp, Adele, Portishead и те ми влият силно по много начини.

Белгия е една от най-успешните страни в конкурса, в последно време. Това носи ли ти някакво напрежение?

Разбира се, че усещам напрежението, предишните участници се справиха толкова добре!. Наистина много харесах техните изпълнения. Според мен това е хубав вид напрежение- от онова, което ще ми помогне да съм още по-добра на сцената.

Коя е любимата песен от страната ти?

Много харесвам песента на Blanchе от миналата година. Срещали сме се няколко пъти и беше страхотно.

Коя е Лаура? Какво правиш в свободното си време?

Работя като дизайнер в IKEА. У дома имам постелка за йога и започвам всеки ден върху нея. Научих се от сестра ми. Това е основният ми начин за релаксация.

Как реши да участваш на Евровизия? Как реагира когато те избраха?

Обществената телевизия VRT ми предложи да представям Белгия тази година. Изненадах се, но за мен е и чест. Очевидно са следели кариерата ми от известно време. Не казах “Да” веднага, защото това е голямо нещо и исках да го осмисля. Щастлива съм, че приех, и както споменах, надявам се Белгия да остане горда от мен.

Кое е въпрос на време за теб?

Животът като цяло – всичко е временно.

Какво да очакваме от изпълнението ти в Лисабон? Ще ни издадеш ли нещо?

Все още не мога да разкрия нищо, освен това, че даваме най-доброто от себе си, за да създадем представяне, съчетаващо се перфектно с песента. Ще трябва да изчакате още малко, за да разберете какво е!

Може да чуете „A Matter Of Time“ тук:

 

Снимка: VRT/Marie Wynants

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *