Ирландия: Ryan O’Shaughnessy и „Together“ на Евровизия 2018

Ирландската телевизия RTE обяви на 31-ви януари 2018, че Ryan O’Shaughnessy ще представи страната на Евровизия 2018 в Лисабон. Днес бе представена самата песен – „Together“.

Райън е на 25 години, от Дъблин. Описва себе си като „многостранен“ певец. Свири на китара, пиано и саксофон, също така е автор на песни – както свои, така и на други артисти. Добива популярност през 2012 с участието си в риалити предаванията „Великобритания търси талант“, където завършва на пето място и „Гласът на Ирландия“.  Освен музикант, Райън е известен и като актьор с ролята си в сериала Fair City. През следващите години Раян създава собствена звукозаписна компания – Bayview Records, и издава самостоятелни песни. Една от най-успешните му песни е „Who Do You Love?“ , която достига до трето място в ирландските музикални класации.

На Евровизия 2018 Ирландия ще участва в първи полуфинал (заедно с България). Страната не се е класирала на финал от 2013г. насам. Ще успее ли Райън да спре серията от негативни резултати?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *