Ирландия: Ryan O’Shaughnessy на Евровизия 2018

Днес стана ясно, че 25-годишният Райън О’Шогнъси ще представи Ирландия на Евровизия 2018. Самият той загатна в социалните мрежи за днешната новина, свързана с него и страната му.

Райън е роден в Дъблин през 1992-ра година. Освен певец той е и автор на песни, а също се развива и като актьор- от 2001-ва година до 2010-та играе в ирландския сериал „Fair City“. Акценти в музикалната му кариера са участията в реалити предавания като „Гласът на Ирландия“ (Сезон 1) и „Великобритания търси талант“ през 2012-та, където стига до финал и завършва на пето място. През същата година излиза дебютният му сингъл  „No Name“, както и албумът „Ryan O’Shaughnessy“, съдържащ шест песни.

През 2013-та година О’Шогнъси отново се появява на телевизионните екрани. Този път той е един от изпълнителите в предаването „The Hit“, чиято цел е да подбере нова песен за всеки участник. Така  „Who Do You Love?“ се появява на бял свят и достига №3 в чартовете на Ирландия. През следващите години Раян създава собствена звукозаписна компания („Bayview Records“) и издава още няколко самостоятелни парчета.

Ирландската песен за Евровизия 2018 е балада, наречена „Together“. Тя ще бъде представена на по-късен етап. Ирландия ще участва в Първия полуфинал на конкурса заедно с България и още 17 други държави.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *