Иру Хечанови ще представи Грузия на Евровизия 2023

Преди броени минути се проведе финалът на петия сезон на Гласът на Грузия, който служеше също като селекция за представител на страната в тазгодишната Евровизия. Преди месец 32 участника влязоха в състезанието, разделени на 4 групи, всяка от тях водена от различен ментор. Осем участника взеха участие във финала, а публиката имаше възможността да гласува след края на полуфинала миналата събота. Иру Хечанови бе избрана за победител след успорвана надпревара.

Това не е първият допир на Иру до Евровизия – през 2011 печели деветото издание на Детска Евровизия в Ереван като част от групата Candy с песента „Candy Music“. Няма информация за това кога ще бъде представена песента на Грузия за тази година.

Това ще бъде 15. грузинско участие на Евровизия от дебюта им през 2007 насам. През историята си имат само две класирания в челната десетка във финала – през 2010 с „Shine“ и 2011 с „Оne More Day“, и двете завършващи на девета позиция. Последното им успешно класиране на Големия Финал бива през 2016. През 2018 и 2022 завършват на последно място в полуфиналите си. Дали Иру все още има късмета си от 2011 и ще успее поне да донесе едно успешно класиране след пет поредни провалени опита ще разберем през май в Ливърпул.

Снимка: GPB

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *