Начало > Испания > Испания избра „Voy a quedarme“ за Блас Канто и Ротердам

Испания избра „Voy a quedarme“ за Блас Канто и Ротердам

Испанската телевизия преизбра Блас Канто за свой представител в Евровизия 2021 в Ротердам, но песента на изпълнителя бе определена чрез национален финал. Гласуването бе отворено за зрители от Испания и от цял свят – онлайн, през официалното приложение, с телефонии обаждания и SMS. Блас изпълни две песни – „Voy a quedarme“ и „Memoria“. Публиката избра „Voy a quedarme“ („Ще остана“) да представи Испания в Ротердам. Авторите на песента са: Лирой Санчес, Даниел Ортега, Дан Хамънд и самият Блас.

От 2009 до 2016г. Блас е част от популярната група Auryn, а след разделянето на групата пробива като соло изпълнител. Евровизия не е първият телевизионен формат, в който участва – през 2017г. печели и испанския вариант на „Като две капки вода“. През 2020г. щеше да участва в Евровизия с песента „Universo“, но впоследствие конкурсът се отмени поради пандемията от коронавирус.

Артистичен директор на изпълнението на Блас за конкурса ще бъде Марвин Диетман. Австриецът има опит с представянията на други участници в Евровизия като Кончита Вурст (победител, 2014), Сизър Сампсън (2018), Зои (2016), Поли Генова (2011) ,както и на Винсент Буено и Елена Цагрину, които ще се състезават заедно с Блас в Ротердам тази година.

Доволни ли сте от избора на Испания?

Снимка: RTVE.es

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.