Испания реши – Барей в Стокхолм!

Тази вечер се проведе финалът на Objetivo Eurovisión 2016 – испанската селекция за Евровизия. В него взеха участие общо шест изпълнители, но вотът надделя в полза на Барей, която ще представи страната в Швеция през май.

Шоуто откри Лорийн с песента „Euphoria“, с която спечели Евровизия 2012. Миналогодишната представителка на Испания Едурне изпя песента си по време интервала за гласуване. Двете певици бяха част от журито.

Objetivo Eurovisión се провежда ежегодно от 1961 г., а изпълнителите избрани да представят Испания през 1968 и 1969 печелят и самата Евровизия. Интересното е, че през 1969 още три държави печелят заедно с Испания – Франция, Великобритания и Холандия, но в крайна сметка следващия домакин е холандската столица Амстердам.

Последния испански представител беше Едурне през 2015, но въпреки добрата песен и атрактивно сценично представяне във Виена, певицата завърши на 21-во място. Сега испанците възлагат надеждите си на Барей да достигне до победа!

Барбара Рейзабал (1982) позната повече като Barei, е певица и автор на песни с издадени два албума и музикална кариера, дълга повече от 16 години, с влияния на американската поп и соул музика. Barei е изучавала теория на музиката, пеене, китара и пиано. Пее и пише главно на английски и е написала песни за други испански творци като Malu и Едурне (Евровизия 2015), както и за японска певица J. Barei е съавтор на песента си за Евровизия.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *