Испания 2017: Manel Navarro и „Do It for You Lover“

Изпълнител:

Където и да отива, 21-годишният Манел Наваро никога не забравя да вземе китара със себе си. Испанецът, освен че пише свои авторски песни, много често качва акустични кавъри в социалните мрежи, от което всъщност добива популярност. Музиканти, от които Манел се вдъхновява, са Ед Шийрън, Rolling Stones, DJ Kygo и др.  Испанецът излиза за пръв път на голяма сцена през 2014г., когато печели второто издание на конкурс за млади певци “Teen Star” в Каталония, Испания. След победата си издава първия си сингъл “Brand New Day”.  През 2015 Манел подписва договор със Son y Music, а следващата година излиза вторият му сингъл “Candle.”. Стилът на певеца прилича на този на James Bay, Hozier и Passenger, а жанрът – поп и тропикал хаус.

Песен:

“Do It For You Lover” е написана изцяло от Манел. Макар и първоначално обявената версия на песента да бе на английски, Манел реши да участва с двуезичен английско-испански вариант.

Интересно:
Испанският национален финал тази година бе белязан от поредната драма. Манел, който безапелационно спечели вота на журито, остана едва трети в телевота. След като всички точки бяха разпределени се получи равенство между Манел и Мирела, фаворитката на зрителския вот. Тримата членове на журито трябваше да решат кой от тях двамата да бъде испанския представител в Киев. Фенове възнегодуваха, защото в предни години при равенство винаги зрителският вот е бил решаващият. В последвалите дни дълго се коментира за вероятния конфликт на интереси, породен от избора и вота на един от представителите на журито – Шави Мартинес, който бе промотирал Манел в своята програма “Los 40” дни преди финала.

Испания в Песенния конкурс Евровизия:

Испания участва всяка година без прекъсване още от дебюта си през 1961г. Страната е спечелила общо два пъти – в далечните 1968 и 1969, като е първата държава, която е ставала победител на родна земя. От 1999г. насам Испания е част от „Големите 4(5)“ и по този начин всяка година има осигурено място на финала.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Майкъл Христов: Всяка година Испания ни предоставят песен, която е с типично испанско звучене, тази година не е различно. Мисля обаче, че не са много ентусиазирани за поставянето на добър резултат. Песента им е много по-слаба в сравнение с миналогодишната. В националния финал имаше много по-силни предложения от „Do It For Your Lover“

Мадлен Тютелян: При сравнително слаба национална селекция тази година Испания направи възможно най-добрия избор. Песента е приятна, но постоянно чуваме по радиото други, подобни на нея. И все пак смятам, че е Испания може да се окаже черен кон тази година.  

Валентин Дурчев: Испания е в дъното на класацията ми тази година, дори и това не заслужава, по мое мнение. След очевидно нагласената селекция, започнах да ненавиждам песента още повече, както и певеца. Надявам се Испания да остане на последно място на финала, заслужава го и има реални шансове да го постигне.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *