Израел 2017: Imri Ziv и „I Feel Alive“

Изпълнител:

Тазгодишният представител на Израел е 25-годишният Имри Зив. Имри, който умее да свири на пиано и на китара, се занимава с музика от ранна възраст – още в училище той участва в бойбанда; след това по време на военната си служба е част от музикалната група на младежкия образователен корпус на израелските отбранителни сили.

През 2012г. участва в първия сезон на The Voice Israel и успява да стигне до вокалните двубои. През 2015г. излиза първият му EP – “Imri”. Певецът в момента учи визуални комуникации в университета в Херцлия, Израел. Освен това Имри озвучава главни герои в израелски дублажи на анимационни филми, като например „Тролчета“ (2016).

През 2017г. Имри участва в четвъртия сезон на HaKokhav HaBa “The Next Star for Eurovision”. Той убедително печели финала със 78% зрителски вот и одобрение от всички 4 членове на журито. Така Имри получава правото да представи страната си в Киев. Певецът ще излезе за трети пореден път на сцената на Евровизия, след участията си като беквокалист на Надав Гуедж(2015) и Хови Стар (2016), като Израел се класира на финал и в двата случая.

Песен:

Песента е написана и продуцирана от Долев Рам и Пен Хазут – водещи композитори за артисти от днешната израелската музикална сцена.

Израел в Песенния конкурс Евровизия:

Израел е сред по-успешните държави в конкурса, има 3 победи от общо 39 участия, две от които са поредни (1978, 1979). Третата и последна победа до момента е през 1998г. с песента „Diva“ на Дана Интернешънъл. Израел е страната, която участва от най-много време в конкурса без да е завършвала на последно място. Традиционно страната бе една от тези, които винаги изпращат песен с текст на родния си език, но вече трета година подред участията й са на английски. Това съвпада и с въведението на новата национална селекция Rising Star, чрез която Израел избира своя представител за Евровизия.

Мнения на екипа на Еurovision-Bulgaria.com:

Мадлен Тютелян: Имри е страхотен, но песента не ме впечалява особено. На моменти ми допада, но оставам с усещането, че нещо липсва. Все пак смятам, че при едно убедително изпълнение с лекота може да се класира на финал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *