Джамала и ONUKA – интервал актове във финала на Евровизия 2017

Миналогодишната победителка за Украйна, Джамала, ще се появи отново на сцената на конкурса два пъти: в първи полуфинал на 9 май и във финалната вечер на 13 май.

В първия полуфинал Джамала ще изпълни песента си „Заманили“, а след това ще представи симфонична версия на „1944“. Във финалната вечер пък зрителите ще станат свидетели на премиерата на новия й сингъл „I Believe in U“. Официалният клип на „I Believe in U“ е заснет в Португалия преди близо две седмици в градовете Лисабон, Синтра и Алентехо само за 3 дни. Официалното видео ще бъде пуснато в средата на май.

Друг интервал акт, който ще видим на финала на 13 май, е този на украинската група ONUKA. Групата е създадена през 2013 година от Евгени Филатов и Ната Жижченко. Стилът на ONUKA се явява микс от електронна музика, модерен поп и украински музикални инструменти. Думата Оnuka се превежда като „внучка“ и е в чест на дядото на Жижченко, който е известен майстор на украински фолклорни инструменти.

Дебютният албум на ONUKA излиза през октовмри, 2014 година и се превръща в най-продавания за месеца в iTunes Украйна. През 2015 година рупата е номинирана за украинската музикална награда „Юна“ в категорията „Откритие на годината“.

Останалите актове от програмата на тазгодишното издание на конкурса все още се пазят в тайна. Евровизия 2017 ще се състои на 9, 11 и 13 май в Киев.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *