Joker out ще представи Словения на Евровизия 2023

Преди няколко дни словенският оператор RTVSLO потвърди, че групата Joker Out ще представи страната на Евровизия 2023 в Ливърпул. Групата, създадена през 2016 г.,  описва звученето си като „шагаделичен рокендрол“.

Joker out са популярни в Словения и това се вижда от трите им победи на словенските награди Zlata piščal. Те спечелиха Новобранец на годината през 2020 г. и Изпълнител на годината през 2021 г. и 2022 г. Фронтменът Боян може да ви е познат и от миналогодишното издание на ЕМА. Там той изпълни „Zitti e buoni“, а също така беше и водещ заедно с Maja Keuc.

На пресконференция на RTVSLO, групата разкри, че работят върху потенциална песен за Евровизия още преди телевизионният оператор да се свърже с тях за Ливърпул. Песента им ще бъде пусната на 4 февруари 2023 г. и ще бъде на словенски език.

След лошото представяне на Словения тази година, когато групата LPS завърши на последно място в своя полуфинал, RTVSLO обмисляше оттегляне от Евровизия 2023. По-късно обаче потвърдиха участието си в конкурса. RTVSLO реши и да промени формата на селекцията за участието си, като избра вътрешна селекция. От дебюта на Словения през 1993 г. досега, това е едва третата им вътрешна селекция – предните два пъти са през 2013. и 2021. От 1996 г. насам, Словения избираше главно своите представители чрез националната селекция ЕМА.

 

Снимка: интернет

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *