Jüri Pootsmann: Ще бъда загадъчен и малко ретро!

Jüri Pootsmann е едва на 21 години, но вече е звезда в родната Естония. През изминалата година печели музикалния формат „Idol“ и подписва договор с Universal Music. Печели и наградата за най-добър изпълнител на Estonian Music Awards. Тази година той спечели Eesti Laul и си осигури възможността да представи родината си на Евровизия с песента „Play“. Какво каза той в специално интервю за сайта ни може да прочетете тук:

– Здравей, Jüri! Поздравления за победата ти! Как се чувстваш дни след финала в Естония?

Много благодаря! Чувствах се невероятно. Беше странно, но невероятно!

– Как реши да вземеш участие в националната ви селекция?

– Мисля, че в Естония, е нормално да участваш в Eesti Laul, когато си млад изпълнител и се опитваш да стигнеш до върха. Така че не беше трудно решение. За щастие завърши добре. 🙂

– С какво ще се отличиш на сцената в Стокхолм? Кое в изпълнението ти ще спечели жури и публика?

– Мисля, че ще се откроя поради простотата на песента и цялостното изпълнение. Ще бъда много класически, загадъчен, малко ретро и ще има тази опушена атмосфера. Мисля, че е специално. Наистина се надявам, че ще спечели журито и публиката!

– Имаш ли някакъв късметлийски навик преди да се излезеш пред публика?

– Винаги се опитвам да бъда сам с мислите си, преди да се кача на сцената. Това е единственият начин, чрез който мога да се концентрирам!

– Какво те вдъхновява?

– Вдъхновявам се от много неща! Някои прости неща, като за времето, природата, но и също от моите приятели или някои нови хора, които срещам. Разбира се, различен вид музика!

– Какво ще пожелаеш на българските фенове?

– Надявам се да видя всички вас в Стокхолм и че ще можете да се насладите на шоуто! Също така, ако харесате песента ми може да гласувате за нея! 😉

Може да чуете „Play“ в официалния му профил в Spotify, както и да видите видеото тук:

https://www.youtube.com/watch?v=LWi9BAF-aZw

 

Снимка: Krõõt Tarkmeel

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *