Justs спечели второто издание на Supernova и ще представи Латвия с „Heartbeat“!

Латвия избра своята песен за Евровизия! След оспорвания финал на тазгодишното издание на Supernova разбрахме и победителят. Изборът падна изцяло върху зрителите като можеше да се гласува чрез sms и интернет. Общо четири участници успяха да достигнат до последната права, но само един ще представи страната в Стокхолм. Това е Justs и той ще изпълни „Heartbeat“ на втория полуфинал.

Justs Sirmais или просто Justs е 21-годишен изпълнител от Кекава. На 31 януари 2016 гогина е обявен за един от двадесетте актове във втория сезон на Supernova. Шоуто, което представлява националната селекция за представител на Латвия за Евровизия. Неговата песен „Heartbeat“ е написана от миналогодишната участничка на страната – Aminata Savadogo. Дали ще успее да се класира на финал ще разберем през май.

Във Виена Латвия остана на шесто място благодарение на талантливата Aminata Savadogo. Страната е участвала общо шестнадесет пъти на Евровизия, като 9 от тях са били на финал. През 2002 дори грабват победата с песента на Marie N – „I Wanna“.

Може да чуете песента победител тук:

https://www.youtube.com/watch?v=AF5na6zh-Zc

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *