Как да гласуваме на Детска Евровизия 2023

От 2017 г. насам резултатите на Детския песенен конкурс Евровизия се определят от комбинация на жури вот и онлайн гласуване. Зрители от цял свят имат възможност да се включат в онлайн гласуването, което ще определи 50% от крайния резултат. Това означава, че макар и България да не е част от надпреварата, нашата онлайн аудитория също има възможността да се включи във вота.

Гласуването ще се проведе в два етапа – първият започва в петък, 24 ноември 21:00 ч. българско време и продължава непосредствено до преди началото на шоуто в неделя, 26 ноември. Всеки който иска да се включи в гласуването трябва да изгледа видео с всички изпълнение и след това може да гласува за 3 песни, които да подкрепи. Зрители от участващите държави имат право да гласуват за собствената си страна.

Вторият етап на онлайн гласуването ще протече по време на самия финал. Той ще започне след края на последното изпълнение и ще продължи около 15 минути. След това всички гласове ще бъдат сумирани и разпределени пропорционално по точки между всички участници.

Онлайн гласуването ще протече в официалния сайт на Детска Евровизия.

Другата половина от общия резултат ще се определи от професионално жури на всяка една от участващите страни. Всеки жури вот ще бъде представен като топ 10 по Евровизионна традиция – 1 до 8, 10 и 12 точки.

Снимка: junioreurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *