Как да гласуваме на Евровизия 2023?

Макар и България да не участва на Евровизия 2023, нашата публика ще има възможността да даде своя глас. За пръв път в Евровизия се дава възможност на зрители от неучастващи държави да гласуват в конкурса, като техният сумарен топ 10 ще бъде добавен като точки на допълнително жури – 12, 10, 8-1 точки.

За целта е нужно да посетите https://www.esc.vote/ и да изберете локацията си като Rest of the world. Платформата ще е активна по време на самото гласуване в полуфиналите и финала. Там ще имате възможността да пуснете до общо 20 гласа за любимите си песни и след това да преминете към плащането. Всеки глас ще струва 0.99 евро.

Важно е за гласуването да използвате метод за плащане, който да не е свързан с нито една от участващите държави. Например, бихте могли да гласувате с банкова карта, издадена в България, но не и такава издадена в Испания. Освен това, можете да използвате даден метод за плащане само по веднъж в рамките на едно шоу. Ненавършилите 18 години трябва да получат съгласие от родител/настойник.

Българската национална телевизия няма да излъчи Евровизия тази година. Можете да проследите шоуто в официалния YouTube канал на конкурса. Евровизия 2023 ще се проведе на 9., 11. и 13. май от 22 часа в Ливърпул.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *