Как да гласуваме на Детска Евровизия 2019?

Тази неделя, 24-ти ноември, в Гливице, Полша ще се проведе финалът на Детска Евровизия 2019. В шоуто ще участват изпълнители на възраст между 9 и 14 години от деветнадесет държави.

От 2017г. насам резултатите на Детския песенен конкурс Евровизия се определят от комбинация на жури вот и онлайн гласуване. Въпреки че България не участва във фестивала тази година, зрители от страната ни и от цял свят имат възможност да се включат в онлайн гласуването, което ще определи 50% от крайния резултат.

То се провежда на два етапа – първият започва на 22-ри ноември в 21 часа българско време и продължава непосредствено до преди началото на шоуто в неделя, 24-ти ноември. Всеки който иска да се включи в гласуването трябва да изгледа видео с репетициите на участниците и след това да избере между 3 и 5 песни, които да подкрепи. Зрители от участващите държави имат право да гласуват за собствената си страна.

Вторият етап на онлайн гласуването ще протече по време на самия финал. Той ще започне след края на последното изпълнение и ще продължи общо 15 минути. Отново трябва да се гласува за минимум трима и максимум петима изпълнители. След това всички гласове ще бъдат сумирани и разпределени пропорционално по точки между всички участници.

Онлайн гласуването ще протече в официалния сайт на Детска Евровизия.

Другата половина от общия резултат ще се определи от професионално жури. Националните журита този път ще се състоят от трима професионалисти от музикалната индустрия заедно с две деца на възраст от 10 до 15 години. Всеки жури вот ще бъде представен като топ 10 по Евровизионна традиция – 1 до 8, 10 и 12 точки.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *