Как Да Гласуваме На Детска Евровизия 2020?

Тазгодишното мото на конкурса е „Move the World“, а във фестивала ще се включат деца от 12 страни, като за пръв път излъчените изпълнения ще са записани предварително в телевизионни студиа в Полша и различните участващи страни. Водещите и гости-изпълнителите ще се включват на живо от Варшава.

От 2017г. насам резултатите на Детския песенен конкурс Евровизия се определят от комбинация на жури вот и онлайн гласуване. Въпреки че България не участва във фестивала тази година, зрители от страната ни и от цял свят имат възможност да се включат в онлайн гласуването, което ще определи 50% от крайния резултат.

То се провежда на два етапа – първият започва на 27-ми ноември и продължава непосредствено до преди началото на шоуто в неделя, 29-ти ноември. Всеки който иска да се включи в гласуването трябва да изгледа видео с всички изпълнение и след това може да гласува за 3 песни, които да подкрепи. Зрители от участващите държави имат право да гласуват за собствената си страна.

Вторият етап на онлайн гласуването ще протече по време на самия финал. Той ще започне след края на последното изпълнение и ще продължи около 15 минути. След това всички гласове ще бъдат сумирани и разпределени пропорционално по точки между всички участници.

Онлайн гласуването ще протече в официалния сайт на Детска Евровизия.

Другата половина от общия резултат ще се определи от професионално жури. Всеки жури вот ще бъде представен като топ 10 по Евровизионна традиция – 1 до 8, 10 и 12 точки.

Снимка и видео: junioreurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *