Как да гласуваме на Детска Евровизия 2022

От 2017 г. насам резултатите на Детския песенен конкурс Евровизия се определят от комбинация на жури вот и онлайн гласуване. Зрители от цял свят имат възможност да се включат в онлайн гласуването, което ще определи 50% от крайния резултат. Това означава, че макар и България да не е част от надпреварата, нашата онлайн аудитория също има възможността да се включи във вота.

Гласуването ще се проведе в два етапа – първият започва в петък, 9-и декември 21:00 ч. българско време и продължава непосредствено до преди началото на шоуто в неделя, 11-и декември. Всеки който иска да се включи в гласуването трябва да изгледа видео с всички изпълнение и след това може да гласува за 3 песни, които да подкрепи. Зрители от участващите държави имат право да гласуват за собствената си страна.

Вторият етап на онлайн гласуването ще протече по време на самия финал. Той ще започне след края на последното изпълнение и ще продължи около 15 минути. След това всички гласове ще бъдат сумирани и разпределени пропорционално по точки между всички участници.

Онлайн гласуването ще протече в официалния сайт на Детска Евровизия.

Другата половина от общия резултат ще се определи от професионално жури на всяка една от участващите страни. Всеки жури вот ще бъде представен като топ 10 по Евровизионна традиция – 1 до 8, 10 и 12 точки.

Снимка: junioreurovision.tv

1 Comment

  1. […] Гласуването вече е отворено онлайн непосредствено до началото на шоуто. След края на всички изпълнения, зрители от цял свят ще имат възможността отново да дадат своя глас онлайн. […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *