Начало > Минск 2018 > Как можете да гласувате на Детската Евровизия 2018

Как можете да гласувате на Детската Евровизия 2018

Миналата година беше въведена нова система за гласуване. Тя включваше онлайн вот както на публиката, така и на професионално жури от всяка участваща държава.  Всяко жури включва трима професионалисти от музикалната индустрия и две деца между 10 и 15 години от страната, която представят.

Тази година също ще се заложи на този вид гласуване. Ето какво представлява:

Вотът е разделен на два етапа. Първият етап започва два дни преди финала, когато се отваря онлайн платформата. Преди да изберете своя любимец може да изгледате репетициите на всяка държава по отделно или видеоклип, който включва всички държави. След това можете да изберете между 3 и 5 участника, като може да дадете своя глас и за своя представител. Вторият етап от гласуването е по време на живото шоу веднага след последното изпълнение, когато линиите се отварят за 15 минути. Гласуването е напълно безплатно.

Финалните точки се разпределят като 50% са от онлайн вота, а останалите 50% – от професионалното жури, което гласува по време на шоуто. Точките от онлайн гласуването се разпределят между всяка песен, в зависимост от процента гласове, които всяка държава е получила през двата етапа на гласуване.

 

 

One thought on “Как можете да гласувате на Детската Евровизия 2018

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.