Kaliopi: Искам да споделя емоциите и мечтите си с публиката!

Калиопи Букле, известна само с първото си име Калиопи, е македонска певица, композитор и текстописец. Тя е една от най-известните певици в югозападната ни съседка. Често е наричана кралица на македонската поп музика. Първото й качване на сцената на Евровизия е през 2012. Песента й  „Crno i belo“ се класира на тринадесето място на финала в Баку. Тази година тя се завръща, за да представи родината си в Стокхолм. В момента е в студиото, за да запише песента си. В интервю специално за нашия сайт изпълнителката сподели какво е чувството да бъдеш отново част от любимия музикален конкурс на Европа.

– Какво е да се завърнеш в приключението наречено Евровизия?

– Да бъда част от най-приключенското музикално събитие в света – Евровизия е невероятно усещане! Едно нещо е сигурно – радвам се като малко дете и съм толкова щастлива да срещна отново всички мои приятели, които са част от песенния конкурс на Европа!

– С какво е по-различна Калиопи днес от преди четири години?

– Усмивката ми е по-красива в момента. Всъщност се усмихвам дори повече от преди! Не съм претърпяла големи промени, но както и всеки друг човек – през живота съм се научила как да променям някои лоши навици, които са ме отдалечавали от същината на нещата!

– Какво ще ни представиш? Нещо ново и различно за теб?

– Все още обичам да изненадвам хората и да ги обгръщам с музика си. В нашето музикално студио (и когато казвам „нашето“ имам предвид Romeo Grill и мен) няма някаква тактика или специални настройки. Ние не флиртуваме със стиловете. Музиката ни винаги е била автентична. Следвала е и следва само и единствено нашето вътрешно усещане. Най-важното е, че ние обичаме това, което създаваме и се радваме на работния процес. Дългото ми музикално изживяване доказа, че най-правилното, което трябва да се даде на публиката е истинското и това, което си заслужава.

– Мислила ли си какво ще бъде представянето ти? Искаш ли нещо определено?

– Няма нищо по-специално от емоциите. Не знам защо, но всеки път, когато си се представя на сцената на Евровизия – очите ми са затворени. Това означава, че през тези 3 минути ми се иска да споделя емоциите си и мечтите си с публиката. Мисля, че песента, която ще представя тази година на конкурса ще бъде в състояние да остави тези 3 минути във вечността.

– Знаем, че си в студиото сега. Ще може ли да ни издадеш съвсем малко за песента, която подготвяш или искаш да бъде изненада?

– Ще ви оставя да се чудите още малко и по този начин моята изненада ще бъде много по-голяма и по-сладка! В началото на март чрез специална телевизионна програма ще представя песента си за Евровизия и това ще бъде, разбира се, излъчено по МРТ (бел. ред. Националната телевизия на Република Македония). След това ще очаквам да чуя от вас какво мислите за моята песен!

Може да си припомните изпълнението й на „Crno i belo“ тук:

Снимка: Kristijan Teodorov

 

1 Comment

  1. […] завърши на 13-то място с песента си „Crno I Belo“. В специално интервю за сайта ни преди няколко седмици тя спомена, че песента ще бъде в […]

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *