Kalush ще представят Украйна на Евровизия 2022

През изминалите две седмици един от най-нашумелите евровизионни казуси се оказа именно украинското участие. След приключването на селекцията „Vidbir“, Алина Паш спечели с преднина от една точка, което ѝ даде възможност да представи страната си с песента „Shadows of Forgotten Ancestors“.

Регламентът на шоуто гласи, че победителят от селекцията ще представи Украйна в Торино, като предвид бъдат взети точките на зрителите и журито. Въпреки това, поради разгорещената политическа обстановка, телевизията отново прибегна до своите мерки за разследване на историята на изпълнителите. По този начин Алина се оказа „от грешната страна на закона“.

Това не е първият път, в който виждаме подобна ситуация в Украйна – през 2019 година певицата Марув спечели Видбир с песента си „Siren Song“, но политическите дразги отново застанаха на пътя на музиката.

Както тогава, така и сега, телевизията се обърна към останалите претенденти от топ 3 класацията – в случая Kalush и Wellboy. Третото място, Wellboy, отказа поканата. За сметка на това, Kalush не се поколебаха и грабнаха възможността, което беше очаквано, тъй като веднага след финала на селекцията, бяха готови да повдигнат съдебни обвинения срещу евентуално манипулиран жури вот.

Може да чуете песента им тук:

През последните няколко години участието на Украйна в конкурса е несигурно, дали страната ще достигне успех като този през 2021 година или може би ще се окаже повод за отдръпване от конкурса? Предстои да разберем през май месец в Италия!

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *