Кипър: Елена Цагрину представи „El Diablo“

През ноември 2020 национална телевизия на Кипър CyBC обяви Елена Цагрину за представител на островната държава, а името на песета, с която певицата ще излезе на сцената е „El Diablo“. Днес композицията получи своята премиера.

В момента можете да чуете песента в сайта на Panic Records. Официалното видео ще бъде налично на по-късен етап.

Автори на песента са Jimmy „Joker“ Thornfeldt, Oxa, Thomas Stengaard и Laurell Barker. Последната е добре известна на евровизионната публика, след като в съавторство някои от нейните песни представят различни страни в песенния конкурс. Такива са: „Stones“ и „She Got Me“ за Швейцария, „Sister“ и „Empires“, съответно Германия 2019 и Полша 2020. Автор е и няколко хита на Елени Фурейра. Thomas Stengaard е автор на „Only Teardrops“, която спечели Евровизия 2013 за Дания.

Елена Цагрину е една от най-талантливите изпълнителки на гръцката поп-сцена. Част е от лейбъла Panic Records, където нейни колежки са Елени Фурейра, Деми, Иви Адаму, Деспина Варди, Ана Виси и други. Елена е родена в Атина през 1994, а на 14 години става полуфиналист в Гърция търси талант. Пет години е част от групата OtherView. Водеща е на трети сезон на Гласът на Гърция през 2016-2017.

Кипър ще участва в първия полуфинал на Евровизия 2021 на 18 май. Представителката на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал два дни по-късно.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *