Кристиан Костов ще изпълни „Beautiful Mess“ за България на Евровизия 2017!

Един от най-популярните изпълнители в България ще представи страната ни на Евровизия 2017! Той поема щафетата от невероятната Поли Генова, която завърши на 4-то място в Стокхолм през 2016 година.

Българският представител бе определен чрез вътрешна селекция, провела се в три етапа. В нея участие взеха общо 11 екипа, предложили изпълнител, песен и концепция за сценично представяне.

В първия етап, специално сформирана работна група на Българска национална телевизия селектира 11-те предложения и допусна 6 към следващия кръг, където бяха поканени 12 международни експерти с дългогодишен опит в средите на Евровизия. Те оценяваха песните и артистите, като на всеки от тях бяха задавани по два въпроса: 1. Кой изпълнител е най-подходящ за „Евровизия“? и 2. Коя песен е най-запомняща се като мелодия и текст?

Състав на международните експерти:
Гордън Бонело – ТВ продуцент, композитор и режисьор (Малта); Алон Амир – музикален продуцент (Израел), Никола Калиджоре –  RAI, ръководител на италианската делегация в Евровизия (Италия), Владимир Граич – композитор, създал песента на победителя в Евровизия 2007 (Сърбия), Ралф Райник – организатор на „Eurovision In Concert“ в Амстердам (Холандия),Олга Саламака – BTRC, ръководител на беларуската делегация в Евровизия (Беларус), Ян Демюлдер – Европейски съюз за радио и телевизия, режисьор на музикални клипове (Белгия), Мадс Гримстад – ръководител проекти в Universal Music и оперен певец (Дания), Константин Худов – продуцент „Евровизия“, EuroMEDIA (Украйна), Ивън Спенс – радио водещ, ТВ критик и анализатор „Евровизия“ (Великобритания), Гохар Гаспарян – ARMTV, ръководител на арменската делегация в Евровизия, водеща и продуцент (Армения), Едоардо Граси – France Télévisions, ръководител на френската делегация в Евровизия (Франция).

В последният трети етап, вътрешна комисия, в състав Милка Митева (директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“), Красимир Гюлмезов (композитор, певец, текстописец, аранжор и инструменталист), Йоанна Драгнева (поп певица, с участие на Евровизия 2008 с група Deep Zone Project), Йоана Левиева- Сойър (делегиран продуцент „Специални проекти”, БНТ), Симеон Касабов (изпълнителен директор, БНТ), Кристина Матеева (музикален редактор, БНТ), Дамян Петров (главен режисьор, БНТ), разгледа резултатите от международните експерти и взе финално решение, което определи Кристиан Костов да представи България на Евровизия 2017.

Кристиан Костов е един от най-популярните поп изпълнители, както в България, така и в Русия. Започва музикалната си кариера едва на 6 години, когато постъпва в една от най-прочутите музикални школи в Русия – „Непоседы“.  През 2011 година решава да започне самостоятелна кариера и напуска групата. В следващите три години взима участие в редица музикални конкурси от международен мащаб, като „Sound kids“, където е победител, „Нова вълна“ (финалист, 2012) и трето място на „Школа музыки“ (2012). През 2014 година достига финала в руското издание на The Voice, където негов ментор е участникът на две Евровизии и победител от 2008 година – Дима Билан. Година по-късно участва в българския X Factor, където завършва на крачка от победата. Талантът му е забелязан и от една от най-големите продуцентски компании у нас – Virgina Records, с която подписва договор. Не след дълго се появява и дебютното му парче „Не си за мен“, с което оглави музикалните ни чартове. Кристиан издава парче и с нашумелите хип-хоп артисти – Pavel & Venci Venc, което е гледано над 6 милиона пъти. През тази година той е избран да представи България на Евровизия 2017, като по този начин става първият участник роден през 2000-а година, които ще има възможността да пее на престижния конкурс

Песента, която ще изпълни в Киев е продуцирана специално за конкурса от Virginia Records в партньорство с  творческия екип на Symphonics, които създадоха миналогодишната ни песен „If Love Was A Crime“ (Ако любовта беше престъпление).  Песента е озаглавена „Beautiful Mess“ (Красива бъркотия) и целта ѝ е да предаде чувството за любов, но не онази любов между мъж и жена, а тази към човечността и приятелството. Приятелството, за което се борим. Приятелството, което ни държи в трудните моменти и ни прави щастливи!

В края на миналата година, нашият сайт публикува втората си независима анкета на тема: „Кой трябва да представи България на Евровизия 2017“, където Кристиан Костов завърши на престижното трето място, точно както направи Поли Генова в първото издания на независимото ни проучване. Тази година бяха отчетени общо 195 506 гласа от 78 страни, с което успяхме да поставим своевременен рекорд за Евровизия.

Песента му може да чуете тук:

2 Comments

  1. Спасибо, отличная статья.

  2. Виолета Григорова says:

    Интрудукцията не ми харесва. А обикновенно това е в първия момент което те хваща. Песента е съвременна, но трудно запеваема от масата. Кристиян показва чувство и борави с гласа си невероятно. Дано е оценен от публиката, защото иначе знаем какво се случва с гласовете на Евровизия.

    Успех Кристияне ! Най-добрия ни глас до сега от участниците ни.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *