Начало > Евровизия 2017 Участници > Латвия 2017: Triana park и „Line“

Латвия 2017: Triana park и „Line“

Изпълнител:

Латвия избра тази година да бъде представена от Triana park. Групата съществува от 2008 година.Тогава и за пръв път взема участие в националната селекция за Евровизия. Завършва на четвърто място. Участва в селекцията всяка година до 2012. През 2017 групата решава отново да опитат късмета си и този път е успешно. Печели благодарение на огромната зрителска подкрепа.

Песен:

“Line” е песента, с която групата ще се представи на сцената в Киев. Песента съчетава в себе си електро, хип-хоп и поп. Можете да чуете песента тук:

Латвия на Евровизия:

Страната дебютира на конкурса през 2000 година, където завършва трета. Две години по-късно, през 2002, успява да спечели конкурса с песента “I wanna” на Marie N. От дебюта си до сега Латвия не е пропускала участие на Евровизия. Класира се 10 пъти на финал. От 2009 до 2014 обаче страната не може да премине полуфиналите. Дали тази година ще успее, ще разберем на 9-ти май.

Мнения на част от екипа на Eurovision-Bulgaria.com:

Валентин Дурчев: Латвия е сред най-големите ми фавотити тази година. Страхотен ритъм. По отношение гласа на певицата, разбирам, че на някои хора не им допада този тембър, но за мен той е специфичен, интересен и го харесвам много! Мисля, че Латвия ще се класира за финал, дори съм почти сигурен.

Деница Петрова: Песента е изключително интересна като звучене, гласът на вокалистката също е по-различен от на останалите изпълнители. Смятам, че точно заради тези неща песента заслужава да отиде на финал.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.