Лихтенщайн планира дебют за Евровизия 2019

Лихтенщайнската телевизия 1FLTV съобщи, че се планира малката държава да дебютира през 2019 година на Евровизия. Това обаче няма да е първият опит на страната да стане част от конкурса. Още през 1976 година те проявяват не само желание, а и избират представител и песен, с които да се включат. Както и да е, липсата на телевиция, която да излъчи събитието, възпира тяхното участие. От 2008 година насам, националната телевизия на Лихтенщайн има намерения за дебют, но каква е разликата този път?

Този път Лихтенщайн си поставя това за цел, тъй като евентуалният дебют през 2019 ще отбележи 300 години от създаването на страната. Проблем може да се окаже това, че телевизията няма членство в Европейския съюз за радио и телевизия. Директорът на 1FLTV сподели, че вече се работи над това. Той очаква, че таксите за членството ще бъдат около 300 000 евро.

В ход са също така са и планове за осъществяване на национална селекция, която ще се казва „Liechtenstein Music Contest“. Очаква се тя да започне през 2018 година и чрез нея да бъдат избрани както изпълнителя, така и песента, с която малката страна ще вземе участие на конкурса.

А вие какво мислите? Дали ще имаме възможността да видим Лихтенщайн на сцената на любимия ни конкурс?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *