Литва 2017: Fusedmarc и „Rain Of Revolution“

Изпълнител: 

Fusedmarc е една от най-успешните литвийски групи в последното десетилетие. Групата е формирана през 2004 година в литвийската столица Вилнюс. Стилът й обхваща много жанрове музика като електро-поп, синт-поп и инди. Членовете на групата са трима, но на сцена винаги излизат двама от тях – вокалът Viktorija Ivanovskaja и мулти-инструменталистът Denisas Zujevas. Третият член на Fusedmarc се казва Stasys Žakas, но той участва само във видео продукциите на групата. Литвийската музикална преса намира Fusedmarc за едно от най-интересните и оригинални открития в държавата за последните години. Групата има само един албум, но се появява в още 4 като колаборация с други изпълнители.

Песен:

„Rain Of Revolution“ е песента, с която Fusedmarc ще представят Литва на Евровизия 2017 в Киев. Композирана и продуцирана е от членовете на групата заедно с текстописеца Michail Levin. Песента печели най-многобройният национален финал тази година – „„Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinė atranka“, където за честта да представляват Литва на евровизия се борят общо 49 изпълнителя и групи. „Rain Of Revolution“ ще бъде 16-тата песен от втория полуфинал в Киев.

Литва на Евровизия:

Страната има общо 17 учатия, от които е била на финал 12 пъти. Своят дебют прави през 1994 година, където заема последното място. Последно място заемат и през 2004 година, като това са най-лошите им резултати до този момент. Страната два пъти се класира във финалните топ 10 – през 2006, най-доброто им класиране досега – 6-то място, и през 2016 – 9-то място.

Мнения на някои от членовете на екипа на Еurovision-bulgaria.com:

Мадлен Тютелян: Песента на Литва е една от по-оригиналните тази година. Стори ми се трудносмилаема на първо слушане, но впоследствие ми допадна. Харесва ми как изпълнителката се раздава докрай по време на изпълнението си.Надявам се, че противно на предварителните очаквания, Fusedmarc да успеят да класират Литва на финал.

Майкъл Христов: Мисля, че това е най-подценената песен тази година. Първоначално и аз не я харесвах много, но след като й дадох шанс, тя се отличи доста от останалите със своята оригиналност. Може би това е една от най-оригиналните песни тази година заедно с тези на Армения, Норвегия и Белгия. И въпреки това, не мисля, че ще се класира за големия финал.

Валентин Дурчев: Литва ни представя интересна песен и интересен изпълнител. Макар и да не е сред фаворитите ми, виждам старанието и усърдието. Певицата притежава много спецефичен глас, който според мен е подценен от хората. Почти съм сигурен, че Литва няма да се класира на финал тази година.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *