Начало > Тел Авив 2019 > Лука Хенни ще представи Швейцария на Евровизия 2019

Лука Хенни ще представи Швейцария на Евровизия 2019

Дойде време и Швейцария да разкрие своя избраник за Евровизия 2019. Това е 24-годишният Лука Хенни, широко познат в родината си като певец, модел и автор на песни. Решението той да представи страната дойде след продължителна вътрешна селекция, в която взеха участие и четирите местни телевизии, които излъчват конкурса – SRF, RSI, RTS и RTR. За определянето на резултатите беше подбран специален панел от 120 души.

Кариерата на Хенни започва, когато той е едва 16-годишен. Тогава печели предаването за таланти Deutschland sucht den Superstar, еквивалентно на Pop Idol. Така той се превръща в първия победител в шоуто, който не е от Германия и който не е пълнолетен. През годините става носител на редица награди, а сингълите му заемат позиции в класациите на Швейцария, Австрия и Германия. Певецът има общо 4 издадени студийни албума. Освен талантлив музикант, Лука е и също толкова добър танцьор – през 2017-та побеждава в немския формат Dance Dance Dance.

Швейцарската песен за Евровизия 2019 ще бъде представена днес в 18 часа българско време тук:

Името на младия изпълнител е свързвано с песенния конкурс неведнъж. Преди 2 години в Киев той обявява точките от журито на Швейцария. Междувременно феновете на конкурса отдавна смятат, че точно Лука Хенни би могъл да донесе така търсеното от страната в последно време класиране на финал, а може би дори и един изключително добър резултат. По време на Втория полуфинал на Евровизия 2019 ще стане ясно дали нещо подобно е наистина възможно.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.