Начало > Евровизия 2017 Участници > Малта 2017: Claudia Faniello и „Breathlessly“

Малта 2017: Claudia Faniello и „Breathlessly“

Изпълнител:

Claudia Faniello ще представи Малта тази година в Киев. Тя е на 29 години, но става известна от малка. Когато е на 12 години започва да участва в различни фестивали, където печели много награди. От 2006 до 2013 участва в националната селекция на Малта за Евровизия. Два пъти е на крачка от финала, но успява да спечели селекцията чак през 2017.

Песен:

Малтийската песен, която ще чуем на сцената в Украйна е „Breathlessly“, дело на Phillip Vella, Sean Vella и Gerard James Borg. През февруари се проведе селекцията, където участваха общо 16 изпълнителя. Песента успя да пребори конкуренцията и получи билет за Киев.

Малта на Евровизия:

Страната дебютира в Евровизия през  1971. По-късно Малта спира участието си за 16 години, завръща се отново през  1991 и оттогава участва всяка година в конкурса. Най-доброто представяне на Малта е през 2002 с Ira Losco и песента й “7th wonder” и през 2005 с Chiara и песента й “Angel”. И двете песни стигат до второто място.

Мнения на част от екипа на сайта:

Деница Петрова:  Песента не е от фаворитите ми тази година. Мисля, че не впечатлява с нищо и няма да стигне до финала.

Майкъл Христов:  Песента на Малта е една от песните, които не харесвам чак толкова тази година. Въпреки факта че Клаудия е много добра вокално, още от селекцията имах друг фаворит за победата и бях доста разочарован. Не мисля, че тази година Малта ще достигне финала.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.