Обрати, късо съединение и подозрителен телевот – Малта избра за Евровизия 2024

Макар и с население едва от 500 хиляди души, Малта винаги успява да предостави национална селекция, наситена не само с най-иновативните методи за продуктово позициониране, но и с разнообразни претенденти за място на Евровизия. Пресявките в страната текат още от миналата есен с първоначалните 36 песни. Публиката и журито бяха безмилостни и само 12 от тях се оказаха достойни за днешния финал.

Тази година островната държава ще се упове на младата Сара Боничи, която ще изпълни своята песен Loop. Междувременно фаворитът на публиката Мат и неговата „Banana“ останаха едва ли не с „пръст в устата“ след драматичните резултати.

Преценете сами дали бихте искали да слушате отново и отново предложението на Малта тук:

След разпределението за двата полуфинала Малта попадна в първата половина на втория. Сред евровизионните фенове често се чува, че това не е най-оптималният жребий, особено за страна без голяма (или никаква) група от любящи съседи. Нека не забравяме обаче, че тя често се радва на голяма подкрепа от професионалните журита по редица причини. На последната Евровизия, провела се в Малмьо през 2013-та, Малта завоюва достойното 8-мо място. Разбира се, не е сигурно, че точно този шведски град ще се окаже щастливото място на Сара. Все пак жителите на острова винаги могат да гласуват доверието си на други талантливи изпълнители като например вече порасналите им представители на Детската Евровизия.

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *