Начало > headlines > ManuElla ще представи Словения на Евровизия 2016

ManuElla ще представи Словения на Евровизия 2016

Приключи и финала в Словения. В него участие взеха 10 участника, като седем изпяха песните си на английски и трима на словенски. Победителя се определи от два кръга. В първият право на глас имаше само журито, което избра ManuElla и Raiven да вземат участие в „Супер финала“. В него право на глас имаха единствено зрителите, които избраха ManuElla да представи Словения на Евровизия 2016.

ManuElla още от тийнейджър пее и свири в различни банди. Завършва музикалното училище с пиано и акордеон, а успоредно изучава и пеене. През 2012 се явява на прослушвания за Евровизия и достига до национален полуфинал. В момента подготвя първия си албум.

Словения е участвала двадесет и един пъти в Песенния конкурс Евровизия. Статистиката им сочи – 13 класирания на финал и 8 отпадания в полуфиналите. Миналата година страната бе представена от дуета Maraaya, които завършиха на 14-то място с песента „Here For You„. Тази година очакванията ще бъдат за още по-добро класиране, но дали това ще се случи ще разберем през месец май.

Песента на Словения за Евровизия 2016 може да чуете тук:

https://www.youtube.com/watch?v=NHPgmh1vbpA

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.