Начало > Валета 2016 > Martija Stanojković ще представи Македония на Детска Евровизия 2016

Martija Stanojković ще представи Македония на Детска Евровизия 2016

Македония е една от страните, които са участвали в почти всички издания на Детска Евровизия, но въпреки това няма особено големи успехи. През 2015 година в София, България, югозападната ни съседка беше представена от дуета Ивана Петковска и Магдалена Алексовска, които за жалост не успяха да се класират добре и завършиха на последно място с песента си „Pletenka„.

Тази година MKRTV ще направи нов опит да пробие на голямата сцена, но този път във Валета, Малта. Техен представител ще бъде Martija Stanojković.

Тя е на 12 години и идва от Куманово, близко градче до столицата Скопие. Животът и е обгърнат изцяло от музика, като едва на 5 години се присъединява към танцовото студио Ultra DSU, а на 7 записва и първата си песен „Pejacka Ke Stanam“ (Ще бъда певица).  По-рано тази година взима участие в ТВ формата Pink’s Star, където завършва на второ място. 

В официалната си страница във фейсбук, Martija споделя: „За мен е голяма чест, че съм избрана да представям Македония в тазгодишното издание на Детска Евровизия, която ще се проведе през ноември в Малта“.

Едно от изпълненията на  Martija в Pink’s Star може да чуете тук:

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.