Армения: Миша на Детската Евровизия 2017

Микаел Григорян, по-известен като Миша, ще представя Армения на Детската Евровизия в Грузия тази година с песента „Boomerang“. Изборът бе направен още юли месец чрез вътрешна селекция на Арменската телевизия ARMTV, а на 23-ти октомври бе обявена и песента на Миша, която ще участва в тазгодишния конкурс.

Малкият Микаел е едва на 9 години, но вече има значителен музикален опит зад себе си. Роден в недалечната 2008г., Миша започва да се занимава с музика още от 4-годишна възраст. Това не е учудващо, като се има предвид музикалното му потекло – майка му е учител по музика, а баща му е диригент на нагорнокарабахския военен оркестър.

Миша е активен участник във вокална формация „Voices of Artsakh“, както и в редица местни и международни музикални фестивали, сред които Детската Нова Вълна 2016, където завършва на второ място. По време на фестивала Микаел изпълнява своята първа самостоятелна песен „Poqrik Karabakhtsi“, с която моментално се превръща в любимец на журито.

Миша ще изпълни „Boomerang“ на арменски и английски език. Музиката е дело на Вахрам Петросян, а текстът на Авет Барсегхян, Давид Церунян и Артур Агхекян. Авет и Давид са автори на редица песни на Армения в Евровизия, най-скорошната от коите бе „Fly with Me“ на Арцвик (2017). Ще успее ли Миша най-накрая да донесе така желаната втора победа на Армения?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *