Молдова 2017: SunStroke Project и „Hey Mamma“

Тази година Молдова ще бъде представена от SunStroke Project с песента „Hey Mamma“.

Изпълнител:
SunStroke Project e трио, състоящо се от Сергей Йаловитски – вокал, Антон Рагоза – цигулар, композитор и Сергей Степанов – саксофонист. Те биват избрани да представят Молдова на Евровизия 2017, след трудно гласуване финишират втори в Jury vote и първи в Televote, но в тайбрека биват обявени за победители.

Песен: 
Песента на SunStroke се казва „Hey Mamma“, като музиката е дело на самото трио, а текста е отново тяхно дело и на Алина Галетская. Песента е стил electro-house и е изцяло на английски език.

Интересно: 
Интересен факт около триото е, че това е второто им участие в конкурса. Пътят им към Евровизия започва още през 2009 година, като групата участва в селекцията на Молдова, но завършва на 3-то място. През 2010 година успешно печелят молдовската селекция и представят държавата си на конкурса. Песента, която изпълняват заедно с Олиа Тира е „Run Away“, но за съжаление не постигат огромен резултат и завършват на 22-ро място. Въпреки това, не се отказват и през 2012 година отново участват в националната селекция с Олиа Тира, но за съжаление сингълът им „Superman“ не се класира за живите концерти. Историята не свършва до тук, през 2015 SunStroke Project за пореден път се завръща на сцената на националната селекция на Молдова. Този път участват с две песни – „Lonley“ и „Day after day“ (заедно с Майкъл Ра) и двете песни се класират към полуфиналите, но правилата позволяват само по една песен на артист и за това в крайна сметка продължава само песента им изпълнена с Майкъл Ра – „Day after day“. Но уви, не печелят селекцията и завършват отново на 3-то място.

Молдова в Евровизия: 
Това е 13-то участие на Молдова в конкурса, като най-доброто им класиране е през 2005 година, когато завършват на 6-то място с песента „Bunica Bate Toba“ изпълнена от Zdob şi Zdubе. Това е и първото им участие в Евровизия.

Мнения от екипа на eurovision-bg.com: 
Яни Алексиев: Лично на мен песента ми харесва, звучи ми закачливо и е типично балкански стил, смятам, че ще се хареса от публиката. Друго което много ми харесва е частта със саксофона и цигулката, която е доста свежа и ритмична. Със сигурност ще очаквам Молдова да се класира на добра позиция.

Валентин Дурчев: Много харесвам тазгодишната песен на Молдова. Не е сред най-големите ми фаворити, но песента е позитивна, ритмична, и носеща добро настроение. Определено ще се открои сред останалите страни, тъй като Молдова ще внесе настроение и ще направи шоу. Според мен Молдова ще се класира за финал, а също така ще влезе в топ 15.

Майкъл Христов: Песента на Молдова тази година е една от най-забавните и най-танцувалните. Частите със саксофона са наистина приятни, а и на живо звучи доста добре. Мисля, че поради причината, че има много балади тази година, Молдова ще има добро класиране.

 

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *