Музикален лагер за Евровизия 2021 ще се проведе в Бургас и Приморско

Музикален лагер за писане на песни за конкурса Евровизия ще се проведе от 16 до 26 август в Бургас и Приморско. Събитието “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020” ще събере едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса. Домакин на мероприятието ще бъде Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021.

Геновева Христова от Лигна Студио, един от основните организатори на събитието споделя:

„Изключително сме радостни, че може да проведем подобно събитие в красивите Бургас и Приморско, въпреки тежките времена, в които живеем. Артистите, които създават музика, имат нужда да са заедно, защото това, което правят те е преди всичко да превръщат емоциите в изкуство. Това събитие нямаше как да се случи без подкрепата на Община Бургас, Община Приморско, хотел Forest Beach в Приморско, БНР Бургас и финтех компанията iCard – наш неизменен партньор в представянето на България и Виктория на международния песенен конкурс. Надяваме се, че на Евровизия 2021 ще можем да чуем и видим повече песни създадени в България. Радостни сме, че всичко това се случва благодарение на общите ни усилия.“

Събитието ще бъде съпътствано и от два концерта, в които ще вземат участие Виктория и нейните колеги артисти от Евровизия. На 22 август от 20:30 часа гостите на Бургас ще могат да се насладят на изпълненията им на живо напълно безплатно на откритата сцена „Охлюва“. Ден по-рано, Приморско също ще домакинства концерт на Виктория и звездите от Евровизия, като началният му час е 21:00.

Музикалният лагер “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020” се организира от Лигна Студиос, в творческо партньорство със Symphnonix International и Ostereo. В следващите дни на официалните профили на събитието във Facebook, Instagram и Twitter ще бъдат представени всички участващи артисти, музикални продуценти, композитори и текстописци от България и Европа.

Виктория с песента си „Tears Getting Sober“ трябваше да представи България на Евровизия 2020 в Ротердам, но световната пандемия от Covid-19 наложи отмяната на песенния конкурс с година напред. Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май, а песента на Виктория за конкурса очаква своята премиера през март 2021.

1 Comment

  1. Diana Pettersson says:

    Изключително съм горда, че синът ми Мартин Масъров е поканен от екипа на Виктория на това мероприятие!
    Мартин е роден в Швеция . Родителите му са българи.
    Неведомите божии пътища!
    Респект ♥️

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *