Нидерландия: Джангу Макрой и “Birth of a New Age”

Джангу бе избран за представител на Нидерландия чрез вътрешна селекция. Миналата година щеше да участва с песента „Grow“, но за съжаление конкурсът бе отменен заради световната пандемия от коронавирус. Въпреки това, домакините решиха отново да разчитат на Джангу за Евровизия 2021.

Джангу Макрой е роден в Суринам и е възпитаник на консерваторията в родния си град, Парамарибо. В началото на кариерата си е част от групата Between Towers заедно със своя брат-близнак Ксилиан. През 2014г. се мести да живее в Нидерландия, за да учи в Енсхеде. Оттогава насам не спира да се занимава с музика – след свое изпълнение в консерваторията подписва договор с музикалната компания Unexpected Records и издава два албума и редица успешни сингли.

Тази година Джангу ще представи страната си с песента „Birth of a New Age“.

Като страна домакин, Нидерландия е една от автоматичните финанисти заедно със страните от „Голямата петорка“. Освен това знаем, че Джангу ще се представи под номер 23, тъй като Нидерландия запазва същия жребий, който бе предвиден за миналогодишния финал. Ще успее ли Джангу да защити титлата на Дънкан Лорънс?

Снимка: eurovision.tv

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *