Начало > Норвегия > Норвегия: Melodi Grand Prix 2020 – първи полуфинал

Норвегия: Melodi Grand Prix 2020 – първи полуфинал

Днес норвежката телевизия NRK разкри част от певците, които ще вземат участие в Melodi Grand Prix 2020. Станаха ясни петте изпълнители, избрани предварително от вътрешно жури и четирима от първите полуфиналисти. Първият полуфинал ще се проведе тази събота – 11 януари.

Предварително избраните финалисти ще се състезават с още петима изпълнители, които ще бъдат избрани в предстоящите полуфинали. По случай 60-годишнината на Melodi Grand Prix националната селекция е разширена и включва 6 полуфинала.

Във всеки от тях ще се състезават четирима участници. Те ще се изправят един срещу друг в двубои, докато не се реши кой от тях ще продължи. Петте полуфинала ще бъдат тематични с изпълнители от различните региони в Норвегия – Южна Норвегия, Източна Норвегия, Западна Норвегия, Северна Норвегия и Централна Норвегия. NRK ще обявява участниците всеки понеделник преди полуфиналите.

NRK потвърди и промяна в системата за гласуване. Зрителският вот ще се определя чрез онлайн гласуване, вместо досегашното СМС гласуване.

Всеки един от предварително избраните финалисти ще изпълни своята песен на един от петте полуфинала, за да бъдат запознати зрителите с всички песни преди финала на 15 февруари.

Финалистите и техните песни са:

Didrik & Emil – „Out of Air“
Ulrikke Brandstorp – „Attention“
Akuvi – „Som du er“
Sondrey – „Take my time“
Tone Damli – „Hurts Sometimes“

Изпълнителите, които ще видим на 11 януари, представят региона на Южна Норвегия. Само един от тях ще стигне до финала.

Полуфиналисти:

Kim Rysstad – „Rainbow“
Raylee – „Wild“
Geirmund – „Come Alive“
Lisa Børud – „Talking About Us“

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.