Нова поредица от избрани песни и представители за Париж

Остават по-малко от 2 месеца до финала на Детската Евровизия 2021 в Париж и все повече страни обявяват своите участници.

Северна Македония вече избра своите представители за Детската Евровизия 2021. Формация „Даjте музика“ ще представи югозападната ни съседка в Париж през декември. Децата от формацията са главни герои в едноименното телевизионно предаване на македонската телевизия МРТ. Групата е издала 2 албума и над 80 песни заедно, а тепърва се очаква да разберем кой ще бъде изборът им за участие в тазгодишния конкурс.

Любопитен факт е, че макар и на Евровизия максималният брой участници на сцената да е шест, на Детската Евровизия това ограничение не е толкова стриктно и до осем човека имат право да бъдат част от финалното изпълнение.

След едногодишна пауза, Ирландия обяви своето завръщане в конкурса. Както при предишните участия на страната, ирландоезичната телевизия TG4 е отговорна с избора на представител. Maiú Levi Lawlor е победител в националния финал Junior Eurovision Éire, в който претендентите участваха с ирландски кавъри на популярни песни. Очаква се песента, с която Maiú ще представи страната си, да бъде обявена в идните седмици.

Дуетът Ike & Kaya ще представи Малта в Париж през декември. Тяхната песен „My Home“ спечели вота на жури и зрители в националния финал MJESC2021. По-рано тази година дуетът се класира на четвърто място в телевизионната програма Malta’s Got Talent. 

По-рано тази година испанската телевизия RTVE потвърди, че 13-годишият Леви Диас ще бъде техния представител на Детска Евровизия 2021. Вече стана известна и песента, която той ще изпълнява: „Reír“ (Смях)

Според Давид Рома, композитора на песента, децата са надеждата за нов, по-добър свят и всички деца трябва да могат да се смеят, да танцуват и да мечтаят, защото именно те са създателите на ново светло бъдеще, изпълнено с цветове, което ще е дом на мечтите им.

Засега са ни известни едва 5 от 19-те песни, които ще са част от 19. издание на Детския песенен конкурс „Евровизия“. Финалната конкурсна вечер ще се проведе на 19-и декември в Париж. Смятате ли, че вече е обявен 19-ият победител на конкурса, или тепърва очакваме да го чуем?

КОМЕНТАРИ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *